Tarih: 21.06.2018| Okunma Sayısı: 814

BASINA VE KAMUOYUNA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 18 Haziran 2018 ve 19 Haziran 2018 tarihlerinde farklı iki ulusal televizyon kanalında Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin yaptığı değerlendirmeler esnasında; Diyarbakır Barosu’nun Pkk’ya müzahir baro olduğunu beyan etmiş ve bu hali ile Diyarbakır Barosunu terör örgütü destekçisi olmakla itham etmiştir.
            Yargının kurucu unsuru olan savunmayı temsil eden avukatlık mesleğinin kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu olan barolarımız arasında saygın bir yeri olan Diyarbakır Barosu ayrıca insan hakları ve hukuk alanında yürüttüğü faaliyetlerle, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için verdiği mücadele ile gerek ulusal gerekse uluslararası alanda müstesna bir yere sahip olup, Diyarbakır’a yolu düşen bütün siyasi parti liderlerinin, bakanların, milletvekillerinin, devlet adamlarının ve kurumların ziyaret edip ülke ve bölge sorunları hakkında görüşüne başvurduğu ülkemizin nadide kurumlarından birisidir.
     Diyarbakır Barosu, hukuk ve insan hakları alanındaki mücadelesi ve dik duruşu ile her zaman hatırlanacak olan ve hala aydınlatılamamış bir faili meçhul cinayetle alçakça katledilen Av. Tahir ELÇİ’NİN Barosu'dur.
            Sayın İçişleri Bakanının, Yargının kurucu unsuru olan savunmanın meslek örgütü olan baroya ve dolayısı ile avukatlara yönelik haksız, hukuksuz olup hukuk devletine, demokrasi kültürümüze ve devlet adamlığına uygun düşmeyen hedef gösteren bu talihsiz açıklamasını ve ithamını kabul edilemez buluyoruz. Zira hiç kimsenin hele ki Ülkemizin İçişleri Bakanının kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi davranmayan insanları ve kurumları terör örgütü destekçisi olmakla suçlamaya hakkı yoktur.
            Sayın İçişleri Bakanını bu haksız ve talihsiz açıklamaları yapmak yerine, Diyarbakır Baro Başkanı iken faili meçhul bir cinayetle katledilen Av. Tahir ELÇİ cinayetini aydınlatmaya ve faillerini tespit ederek yargı önüne çıkarmaya davet ediyoruz.
Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.

Mardin Barosu

26.04.2024