YARGI REFORMU STRATEJİ TOPLANTISI YAPILDI.
Tarih: 30.11.2018| Okunma Sayısı: 1147

YARGI REFORMU STRATEJİ TOPLANTISI YAPILDI
Baro Başkanımız Av. Çelebi Araz bölge adına 29.11.2018 tarihinde Adalet Bakanlığınca Ankara’da düzenlenen “Yargı Reformu Strateji Toplantısına” katıldı. Toplantıya Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Adalet Bakan Yardımcısı Yıldız Seferinoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Baro Başkanları , HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, HSK Başkanvekilleri, Adalet Bakan Yardımcıları, Bölge Adliye Başsavcıları ve Başkanları, Cumhuriyet Başsavcıları , Adalet Komisyon Başkanları , Hukuk Fakültesi Dekanları ve çok sayıda davetli ve uzman katıldı.
Açılış konuşmalarından sonra masa çalışmalarına geçildi. 
Masa çalışmalarında; 
-Yargıya güven ve memnuniyet
-Yargının hızlandırılması
-Hukuk eğitimi
-Hukuk alanindaki mesleklere giriş sistemi,
-Hakim ve Savcı Yardımcılığı
-Savunmanın güçlendirilmesi
-Avukatlık mesleğinin sorunları
-Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri
-Yargı harçları
-Adli yardim konuları farklı açıdan ve etraflıca ele alındı. 
İlk defa bu kadar kapsamlı bir çalışma yapılması ve açılış konuşmalarında verilen mesajlar umut verici olup, yargıdaki sorunların çözülmesi için ilk defa böylesine somut ve büyük bir adım atılmıştır. 
Emeği geçen, katkı veren herkese özellikle de Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül ile Adalet Bakanlığı bürokratlarına, TBB Başkanımız Metin Feyzioğlu ile TBB yönetimine , katılan Baro Başkanlarımıza ve katkı ve emek veren herkese Mardin Barosu olarak şükranlarımızı sunarız.

29.03.2024
AV. İSMAİL ELİK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.