CMK/BARONET UYGULAMA ESASLARI
Tarih: 14.05.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 10505

MARDİN BAROSU CMK ROBOT ATAMA

(BARONET) UYGULAMA ESASLARI

1-    CMK eski puan listesi sıfırlanmıştır. CMK BARONET sistemi, 19.12.2012 tarihinden itibaren CMK görevi alan meslektaşlar arasında sıfır puandan atamaya başlamıştır. Bu tarihten itibaren CMK listesine ilk kez yazılacak olanlar listelerdeki ortalama puandan başlayacaktır. Bu puan Avukatın kayıt puanı olacaktır.

2-    BARONET sistemindeki atamalarda "Hazırlık" ve "Mahkeme" olarak 2 liste kullanılacak olup, hazırlık ve mahkeme puan listelerindeki sıraya göre görev zamanı tahmin edilebilecektir. Listelerden sadece birinde görev almak veya gece görevlendirmelerinde yer almak istemeyen meslektaşlarımız Baro CMK servisine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

3-    Aramalar 0850 250 22 76 numaralı telefondan yapılacak olup telefon değişikliği olursa avukatlara mesaj olarak bildirilecektir.

4-    Kabul edilen görevlerle ilgili CMK ücret tarifesi baz alınarak mahkemesine göre tam puan; görevin reddi,  meşgul, hatalı tuşlama ve ulaşılamama durumlarında yarım görev puanı avukatın puan siciline eklenecektir.

5-    Cep telefonun kapalı olması durumunda operatörden tele sekretere yapılacak olan kayıtlar geçersiz olup "hatalı tuşlama" uyarısı ile yarım görev puanı uygulaması devam edecektir.

6-    Sistemin kendisinden kaynaklı "hata oluştu" uyarısını vermesi durumunda avukatın görev hakkı saklı olup görev puanı siciline işlenmeyecektir.

7-    Görevlendirmenin kabulü sonrası SMS gönderilmekte olup, operatör sistemdeki hatadan ve gecikmeden dolayı SMS 'in gelmemesi veya geç gelmesi olasılığı bulunduğundan görevin kabulünden sonra eğer görev yeri ve saati anlaşılamadığı durumlarda ivedi olarak CMK Bürosuna ulaşılması gerekecektir. Mesai saatleri dışında 0(533) 688 2106

8-    Gece Teşvik saati 22:00’dan sabah 08:00’e kadardır. Bu saatler arasında alınan görevlerde (görev puanı3/4) puan verilerek teşvik edilir.

9-    BARONET sisteminde 1 yıl içerisinde 60 gün (720 saat) mazeret girişi yapılabilecektir. Gün içindeki saatli mazeretler toplamı 30 günlük süreden düşecektir.

10-  Görevin kabulü halinde en geç 1 saat içinde ifa edilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde sistem ikinci bir Avukatı atayacaktır. Görev kabulü yanlışlıkla yapılmışsa veya ifa edilemeyecekse en kısa zamanda Baro CMK servisine, mesai saatleri dışında ise 0(533) 688 2106 nolu telefona bildirmek zorunludur.

11-  BARONET harici ve Baronun bilgisi olmadan ifa edilen ifadeler ücret kapsamı dışında tutulacaktır.

ÖNEMLE DUYURULUR

MARDİN BARO BAŞKANLIĞI