Tarih: 24.04.2015| Okunma Sayısı: 4223


TBB GENEL KURUL DELEGESİ OLARAK SORUYORUZ;

  1. 30.03.2015 Tarih ve 2015/237 sayılı yazımıza cevap verecekmisiniz?
  2. TBB Tarafından 28.02.2014 tarihine kadar kesintisiz yayınlanan haftalık Mali Bültenlerin yayınlanmasından neden vazgeçtiniz?
  3. TBB Yönetim Kurulu kararları ile Başkanlık Divanı kararlarını veya en azından parasal harcamalara ilişkin olan kararları Mali Genel Kurul öncesi TBB Genel Kurul üyelerinin incelemesine sunacakmısınız, sunacaksanız ne zaman?
  4. Yönetiminizin göreve başladığı tarihte TBB’nin kaç aracı vardı?  Bugün itibariyle kaç aracı vardır?
  5. Yeni alınan araçlardan önce istihdam edilen şoför sayısı kaç idi, sonra kaç oldu? Hangi şirket ile kiralık araç sözleşmesi yaptınız kiralık kaç araç var ne kadar para ödendi. Buna ilişkin bir ihale yapıldımı?
  6. Birlik Başkanı’nın hizmetine tahsis edilen Wolksvagen marka minibüs kaç liraya alınmıştır? Bu minibüse, fazladan yapılan ilavelerin maliyeti kaç liradır?
  7. Bu minibüste Birlik Başkanının oturduğu koltuk, Almanya’dan özel olarak getirtilerek monte edilmiş midir? Edildi ise bu koltuğun maliyeti kaç liradır?
  8. Görev süreniz içinde Birlik Başkanı Türkiye içinde hangi il ve ilçelere ve hangi amaçla gitmiştir? Gittiği yerlerde çıkış yolu adlı kitabını tanıtmış mıdır? Kitap tanıtımı yapılan seyahatlerde, seyahat masrafı nereden karşılanmıştır. 
  9. Görev süreniz içinde Birlik Başkanının, Yurt içi ve Yurt dışı seyahat giderlerinin tutarı nedir?   hangi dış ülkelere, kaç günlük, hangi amaçla ve kimlerle birlikte gitmiştir? Bu seyahatlerle ilgili olarak alınmış yönetim kurulu kararları var mıdır? Seyahatlere ait faturaların birer örneğini genel kurul öncesi, Genel Kurul üyelerinin incelemesine açarmısınız?
  10. Resmi ziyaret amacı dışında uzun sürmüş ise, tatil-geziye dönüşen kısmının parasını kim karşılamıştır?
  11. Urfa Barosu Sosyal Tesisleri’nin temel atma törenlerine kaç kişi gitmiştir? Bu kişiler kimlerdir? Bununla ilgili yönetim kurulu kararı var mıdır? Bu gezinin TBB'ne maliyeti kaç liradır?
  12. Göreve başladığınız tarihte TBB’nin kaç personeli vardı, bugün itibariyle kaç personeli vardır?
  13. Görev süreniz içinde kaç personelin iş sözleşmesini feshettiniz? Bu fesihleri neden ve hangi gerekçeler ile yaptınız?
  14. İş sözleşmeleri fesih edilen personele ikale sözleşmeleri karşılığında ne kadar ödeme yaptınız?
  15. İş sözleşmeleri fesih edilen personele ne kadar işe iade parası ödediniz?
  16. İş sözleşmeleri fesih edilen personelin TBB’ne maliyeti ne kadardır, bunların yerlerine alınan personelin TBB’ne maliyeti ne kadardır? son ücret bordlarının birer örneklerini Genel Kurul üyelerinin incelemesine açarmısınız?
  17. Görev süreniz içinde personele ne miktar ödeme yaptınız? Fazla mesai adı altında verilen miktarlar toplamı ne kadardır?
  18. Göreve geldiğiniz tarihte TBB’nin ne kadar parası vardı? Bugün ne kadar parası vardır?
  19. Göreve geldiğiniz tarihten itibaren danışman adıyla kimleri işe aldınız? Bu kişilere yapılan ödeme tutarı nedir? Litai de kaldıkları sürece kendilerinden yeme içme bedelleri alınmakta mıdır?  
  20. Bu kişiler kime, hangi konularda danışmanlık yapmaktadırlar?
  21. Ekim-2014 tarihinde yapılan Ankara Barosu seçimleri öncesinde;                             
  22. Birlik Başkanı tarafından Ankara Barosu Başkan adayı olan bir gruba Göksu Lokantası’nda verilen yemeğe, kaç kişi katılmış, yemek bedelleri kimin tarafından ödenmiştir? Ödeme miktarı ne kadardır?                                                                                                                      
  23. Ekim-2014 tarihinde yapılan Ankara Barosu seçimleri öncesinde lobi faaliyetleri niteliğinde Ankara Barosu Başkan adayı olan bir gruba TBB Litai Otel’de verilen kokteylin maliyeti ne kadardır? Bu kokteyl bedeli kimin tarafından ödenmiştir? Ödeme belgesi var mıdır? Var ise Genel Kurul üyelerinin incelemesine açarmısınız?
  24. Başkan Danışmanlarının ve bazı kurul üyelerinin Litai Otel’de kaldığı günlerde otel ücreti ödemekte midir?  Ödenmiş ise ödenen tutar ne kadardır? Ödenmedi ise bunun yasal dayanağı ve Litai'ye maliyeti nedir?
  25. Göreve geldiğiniz tarihten bugüne kadar Litai Otel’deki konaklama sayısı kaç adettir? Bu konaklamaların ne kadarı ve kimlerin konaklamaları TBB’ne fatura edilmiştir?
  26. Göreve geldiğiniz tarihten bugüne kadar olan süre içindeki misafir ağırlama giderlerinin tutarı nedir?
  27. Göreve geldiğiniz tarihten bugüne kadar olan süre içinde ödenen taksi ücretlerinin tutarı nedir?
  28. Kurduğunuz kurul, komisyon ve merkezlerde görev yapan avukatlara ödediğiniz tutar nedir? Kimlere ne kadar ödeme yapılmıştır? Bu kurulların ağırlama giderleri,TBB tarafından mı karşılanmıştır, TBB'ne maliyeti nedir?
  29. Göreve geldiğiniz tarihten bugüne kadar yapılan basım işleri için hangi matbaalara ve ne kadar para ödenmiştir? Bu işe dair ihale yapılmış mıdır?
  30. Başkanın Adli Yıl Açılış konuşması ile Danıştay’ın Kuruluş Gününde yaptığı konuşmanın baskı ve kargo giderleri ne kadardır?
  31. Göreve başladığınız tarihte SYDF’nin ne kadar parası vardı? Bugün itibariyle ne kadar parası vardır?
  32.   Başkan Danışmanlarının ağırladığı misafirlerin harcama giderleri TBB’ne mi fatura edilmektedir? Bugüne kadar fatura edilen tutar ne kadardır?
  33.  Litai otelde gideri TBB tarafından karşılanan toplam kaç adet Ağırlama yapıldı, Bu ağırlamanın toplam maliyeti nedir?
  34. Boş zamanlarını Litai otel’de geçiren bazı kurul üyelerinin ve eşlerinin SPA bölümünden ücretsiz yararlanmalarının, burada misafirlerini ücretsiz ağırlamalarının nedeni nedir? Bu uygulama kimin talimatıyla yapılmış ve yapılmaktadır? Ücretsiz oluşu ile ilgili herhangi bir yönetim kurulu kararı var mı? varsa yasal dayanağının tarafımıza bildirilmesi.
  35. Otelin havuz tarafına bir kış bahçesi yapılması konusunda karar alan TBB Yönetimi, kendilerine sunulan projeyi onaylayıp, inşaatına izin vermişlerdir. Fakat kendi onayladıkları projeyi, yapıldıktan sonra beğenmeyerek söktürmüşler ve yerine yeni bir proje çizdirip, yeni bir kış bahçesi daha inşa ettirmişlerdir. İlk projenin maliyeti yaklaşık 100.000,00 TL civarında, ikinci proje maliyeti ise yaklaşık 400.000,00 TL civarındadır. Bu rakamı lüks buluyor musunuz ve bu zararın sorumluları kimdir?
  36. Ocak 2014’de Ankara Barosunun düzenlediği Hukuk Kurultayı’na katılan kişilerin konaklama ücretleri hangi neden ve gerekçe ile TBB tarafından ödenmiştir? Ödenen tutar ne kadardır?
  37. Otelde mevcut bulunan toplantı salonlarından biri, sürekli olarak Ebru Sanat odası olarak kullanılmak üzere Ankara Barosu’na neden tahsis edilmiştir? Bunun için Ankara Barosu bir ücret ödemiş midir?
  38. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu ile Litai Otel arasında kalan bölgeye, inşa ettirilip ardından sökülen kış bahçesi ve eklentilerinin Ankara Barosu’na resim atölyesi olarak tahsis edilmesinin nedeni nedir? Ankara Barosu bu yer için ücret ödemiş midir?
  39. Mevzu bahis tahsisler, Litai Hotel’in elindeki mevcut mekanları kiralayamaması sonucu gelir kaybına yol açmış olmakla, bu kaybın parasal tutarı ne kadardır?
  40. Otel Genel Müdürü Adil Onar, Yiyecek-İçecek Müdürü Hüseyin Gedik, Aşçıbaşı Bilal Bulut, Restaurant Şefi Selim Odabaş, Restaurant Şefi Barış Bayar, Aşçı Remzi Bulut hangi nedenlerle işten çıkarılmışlardır?
  41. 2,500 TL maaşla Yiyecek-İçecek Müdürü olarak çalışan Hüseyin Gedik’in iş akdinin sebep gösterilmeksizin feshedilmesinin ardından, o göreve, İrfan Aldırmaz’ın 4,500 TL maaş ile işe getirildiği hususu doğru mudur? İrfan Aldırmaz’ın referansı nedir? Kimin yakınıdır?
  42. Ankara Barosu önceki Başkanı Sema Aksoy’un kardeşi TBB’de mi çalışmaktadır? Kendisinin işe alınmasında kim referans olmuş, ödenen aylık ücreti ne kadardır?
  43. Baro-Kart hangi şirkete, hangi bedel karşılığında ve neden devir edilmiştir?
  44. Kurullarda kimlere araç tahsis edilmiştir? Bu makam arabasının tahsisinden bugüne kadar olan yakıt-bakım harcamaları tutarı nedir?
  45. Genel Kurul öncesi; TBB’nin tüm gelir-gider kayıtlarını müstenidatlarıyla birlikte, kalemleri tek tek faaliyet raporuna yazmayı ve delegelerin incelemelerine açmayı düşünüyor musunuz? 
 

19.04.2024
AV. İSMAİL ELİK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.