Tarih: 8.02.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 1672

Baro Başkanımız Av. Çelebi ARAZ Türkiye Barolar Birliği ev sahipliğinde 6-7 Şubat tarihinde Ankara'da yapılan 32. Baro Başkanları toplantısına katıldı.
Toplantının akabinde Baro Başkanımız Av. Çelebi ARAZ, Türkiye Barolar Birliği , Adalet Bakanlığı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu nezdinde bazı ziyaretlerde bulunmuş , baromuz ve ilimiz adli hizmetlerine ilişkin güncel sorunları dile getirmiştir. 
Türkiye Barolar Birliğince , Baromuza adli yardım için ek ödenek aktarılması sağlanmıştır. 
Ayrıca Adalet Bakanlığı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu nezdinde yapılan görüşmelerde ; adliyelerimizde (özellikle Kızıltepe) yaşanan sorunlar ile hakim savcı ve katip eksikliği dile getirilmiş ve meslektaşlarımızın maruz kaldığı bazı zorluk ve hukuksuz muameleler dile getirilmiştir. Yetkililer bu konuda ayrıntılı çalışma yaparak rapor çıkaracaklarını, bu raporun haziran ayında çıkarılacak hakim ve savcı kararnamesinde dikkate alınacağını ve sorunların çözülmesi adına gereken çalışmanın yapılacağını beyan etmişlerdir. 
Baro Başkanımız, Ankara'da vefat eden eski Başbakan Yardımcısı değerli hemşehrimiz Fehim ADAK'IN cenaze törenine ve taziyesine katılmıştır.
 

29.03.2024
AV. İSMAİL ELİK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.