Tarih: 13.07.2016| Okunma Sayısı: 2534

BASINA VE KAMUOYUNA

 

10.07.2016 tarihinde Kızıltepe İlçesinde yürütülen bir soruşturma nedeni ile Baromuz üyesi Av. Avzer ŞİMDİ'NİN şüpheli müdafii olarak katılmış olduğu görüntülü olarak ta kayıt altına alınmış bulunan ifade alma işleminde; 
Soruşturma dosyasında ifade alma işlemini yerine getiren Kızıltepe Cumhuriyet Savcısı C.T tarafından meslektaşımız Av. Avzer ŞİMDİ'YE ve müdafii olduğu şüpheliye karşı hukuka , yasalara , meslek vakarı ve saygınlığına yakışmayacak tutum ve davranışlarda bulunulmuştur. Şöyle ki ; 
İfade alma işlemi sırasında yasak ifade alma kapsamına giren bir soruya müdahale eden meslektaşımıza karşı , Cumhuriyet Savcısı tarafından meslek saygınlığına yakışmayacak söylem ve hakaretlerde bulunulmuştur. 
Cumhuriyet Savcısı tarafından verilen talimatla ifade alma işlemi sırasında yasaya ve şüphelinin iradesine açıkça aykırı olarak meslektaşımız Av. Avzer ŞİMDİ polis zoru ile dışarı çıkartılmıştır. 
Şüphelinin iradesine ve yasaya açıkça aykırı bir şekilde şüphelinin müdafii Av. Avzer ŞİMDİ'NİN yerine başka bir avukat şüpheli müdafii olarak görevlendirilmiştir. Başka bir avukatı müdafii olarak kabul etmeyen şüpheliye karşı, Cumhuriyet Savcısı meslek saygınlığına yakışmayacak ve yasaya açıkça aykırı olarak söylemlerde bulunmuştur. 
Cumhuriyet Savcısı tarafından kamera ile kayıt altına alınmış bulunan tüm bu yaşananlar ifade tutanağına geçirilmemiş ve ifade tutanağı açıkça gerçeğe aykırı olarak tanzim edilmiştir. 
Tüm bu olaylar soruşturma dosyasında bulunan ve ifade alma işlemi sırasında polis tarafından alınmış bulunan kamera görüntüleri ile de sabittir. 
Meslektaşımız Av. Avzer ŞİMDİ ve müdafisi olduğu şüpheliye karşı yasaya , hukuka , meslek saygınlığına açıkça aykırı olan bu tutum ve davranışlarından dolayı Kızıltepe Cumhuriyet Savcısı C.T yi Mardin Barosu olarak kınıyoruz. 
Mardin Barosu ve meslektaşımız Av. Avzer ŞİMDİ tarafından gereğinin takdir ve ifası için Kızıltepe Cumhuriyet Savcısı C.T hakkında HSYK'YA ve diğer ilgili yerlere suç duyurusunda bulunulacaktır. 
Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygı ile sunulur. 

                                                                          MARDİN BAROSU 

20.04.2024
AV. İSMAİL ELİK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.