Tarih: 28.07.2016| Okunma Sayısı: 1807

Baromuzdan Nusaybin’e ziyaret.

Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz Nusaybin’i ziyaret etti. Baro Başkanı Av. Çelebi Araz'a ziyaretinde Baro Genel Sekreteri Mahir Karaboğa ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Dündar eşlik etti.

 Nusaybin Adliyesi  Baro Temsilciliğinde ilçede görev yapan Avukatlarla bir araya gelen Baro Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri  daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman'ı ziyaret etti.
Nusaybin Baro Temsilciliğinde gazetecilere açıklama yapan Mardin Baro Başkanı Araz, Nusaybin’de 14 Mart tarihi ilan edilen ve 25 Temmuz’da 6 mahalle hariç kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağı sonrası meslektaşlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını söyledi.
Cumhuriyet Başsavcısını ziyaret ettiklerini ve kendisinin de Nusaybin'e yeni atandığını bildirdiğini kaydeden Araz: “Başsavcımızla görüştük. Kendisi de Nusaybin’de yeni göreve başladı. Kendisine de hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Özellikle yasak süresince Avukatlık bürolarına hukuka aykırı şekilde girilen meslektaşlarımızla ilgi soruşturmanın derhal başlatılmasını talep ettik. Bu konuda bize gereğini yapacağını ifade etti.” Dedi. 

-“SUİSTİMALLERİN FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTISI ARAŞTIRILSIN”
Yasak süresince operasyonlar nedeniyle Nusaybin’de ciddi anlamda bir yıkım ve hasar oluştuğunu kaydeden Araz konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu vatandaşların zarar ve ziyanının nasıl karşılanacağıyla ilgili, ne yapılacağıyla ilgili devlet yetkilileri tarafından biran önce yol haritasının çizilmesi ve en seri şekilde vatandaşlarımızın zarar ve ziyanının karşılanması gerekmektedir.  Bu süreçte yine vatandaşlarımıza psikolojik anlamda, sosyolojik anlamda devlet yetkililerinin her türlü desteği vermesi gerekmektedir. Başka bir talebimiz de bu operasyon süresince oluşmuş suiistimaller varsa bunların derhal soruşturulması ve bunların bugün gündemimizde var olan darbe girişimine kalkışan cuntacılarla, FETÖ terör örgütüyle bir bağlantısının olup olmadığının ve bazı suiistimallerin kasıtlı olarak yapılıp yapılmadığının özellikle araştırılmasını talep ediyoruz.”

 -“VATANDAŞLARIMIZA HER TÜRLÜ HUKUKİ YARDIMA HAZIRIZ”
“Başka bir çağrımız vatandaşlarımız zarar ve ziyanların tespiti için komisyonlara ve ilgili yerlere başvurarak muhakkak Avukatlarımızın hukuki yardımını talep etsinler ve bu hukuki yardımdan yararlansınlar. Zira bu süreç uzun bir süreç olup, ileriki süreçlerde hak kayıplarına uğramamaları için bu dosyalarının Avukatla takip edilmesi kendilerinin menfaatine olacaktır. Mardin Barosu olarak, Mardin Barosu Avukatları olarak Nusaybin’de bulunan Avukatlar olarak bütün Avukatlarımız bu işin ehlidir. Vatandaşlarımızın hak ve hukukunu sonuna kadar savunacaklardır. Dolayısıyla burada vatandaşlarımız istedikleri Avukata başvurabilirler ve gidecekleri her Avukattan bu konuda tam anlamıyla hukuki yardım alacaklarından şüphe duymasınlar.”

-“KAPI KAPI DOLAŞAN AVUKATLARA İTİBAR ETMEYİN”
“Baro olarak bu süreçte vatandaşların kapısına giden, vatandaşları taciz edercesine vekâletlerini almaya çalışan, kapı kapı dolaşan Avukatlık mesleğinin vakarına  aykırı davranan meslektaşlarımızla ilgili de gereken bütün önlemleri alacağız ve haklarında soruşturma açacağız. Dolayısıyla vatandaşlarımıza çağrımız kapılarına gelen, onları taciz eden, illa vekâletlerinizi bana verin ben bu işin ehliyim diyen Avukatlara asla itibar etmesinler. Nusaybin’de olsun Mardin’de olsun başka  yerde olsun gidecekleri her Avukat onları hukuki yardım anlamında kesinlikle tatmin edecektir. Bu süreçle ilgili ilçe kaymakamımızla, ilçe emniyet müdürümüzle de bir görüşmemiz olacak. Bu süreçle ilgili Mardin barosunun ne yapabileceğini, sürece katkımızın ne olacağını tartışacağız ve bu süreçte Mardin barosu olarak Nusaybin’de bulunan meslektaşlarımızla beraber Nusaybin halkının bu süreci en az hasarla atlatması için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir şüphesi olmasın.”
 
 
 
 
 

25.04.2024
AV. İSMAİL ELİK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.