AVUKAT BÜROLARI 01.07.2020 TARİHİ İTİBARİYLE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEVZUATI KAPSAMINA GİRİYOR.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun ve ilgili mevzuatın avukatlık büroları yönünden yürürlük tarihi 01.07.2020 olarak belirlenmiştir.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında avukatlık bürosu, az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinden kabul edilmiş ve az tehlikeli sınıfta yer alıp 50’den az çalışanı olan diğer işyerleri gibi avukatlık büroları açısından da ertelemelerden sonra 01.07.2020 tarihinde yürürlüğe gireceği hüküm altına alınmıştır. Düzenleme gereği, çalışan sayısı 10’dan az olan avukatlık bürolarında işveren avukat ya da onun yetkilendireceği işveren vekilinin bu konuya ilişkin eğitim almak ve yapılacak sınavda başarılı olmak kaydıyla işyerlerinde iş güvenliği uzmanının görevlerini ifa edebilecektir.

Çalışan sayısı 10’dan az olan avukatlık bürolarında işveren ya da yetkilendirdiği vekili bu eğitimi almadığı ve sınavda başarılı olamadığı durumlarda, ayrıca çalışan sayısı 10’dan fazla olan avukatlık bürolarında her halükârda bu sektörde hizmet veren kişi ya da firmalardan ücret karşılığı iş güvenliği hizmeti almak gerekmektedir.

Bu kapsamda, Anadolu Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme iş birliği protokolü imzalanmıştır.

İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimi’ne ilişkin ilk sınav 27 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olup, bu sınava girebilmek için Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi bürolarına 01.06.2020-26.06.2020 tarihleri arasında başvurulabilecektir. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye, http://esertifika.anadolu.edu.tr/program/14/isveren-ve-isveren-vekili-icin-is-sagligi-ve-guvenligi adresinden ulaşılabilir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.