BASINA VE KAMUOYUNA

 

 

            Irak Ordusunun Emperyalist ülkelerden sağladığı zehirli gaz bombalarını taşıyan uçakları 16 Mart 1988 yılında Halepçe Kasabasına Kimyasal bir saldırı düzenlendi. Düzenlenen Saldırıda 5.000 'den fazla insanın öldüğü, 7.000 'den fazla insanın da yaralandığı tahmin ediliyor. bu rakamlar bölgede yapılan bu katliamın partnerleri tarafından bölgeye uygulanan sansür ve katliamı gizleme çabaları sonucu kesin olarak bilinmemektedir. Sonrasında dünyaya gelen bütün çocukların etkilendiği yaklaşık 40.000 insanı etkileyen dünyada Hiroşima ve Nagazaki gibi büyük yıkımlara sebep olan bu felaketin yıl dönümünde aynı zihniyetler yine iş başında. Yine Ortadoğu, yine Savaşlar, yine ABD, yine Türkiye, yine Rusya, yine İran, ve yine Avrupa; Yine ölen Arap,Kürt, Türkmen.

 

            "Zihniyet" Bana yetki versinler ot bittirmem, diyenlerin zihniyeti. İnsana dair ne varsa yine ayaklar altında. Yine mağdur Çocuklar, Kızlar, Kadınlar ve Erkekler. Bizler buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz. Bizim derdimiz siz katillerin aldığı cezalar yada alacağı cezalar değil, sizin yarattığınız insanlık dışı anlayışlardır. Bu anlayışların her çeşidini, her türünü hangi dilde karşılığını bulursa bulsun, hangi ülkede yandaş bulursa bulsun bu anlayışı kınamak, mahkum etmektir. Bu vahşi soykırımı, Bu vahşi katliamın bir daha yaşanmaması için mücadele etmek bir insanlık borcudur.

           

            Halepçe 'de yaşanan katliamı, soykırımı lanetliyor bir daha yaşanmaması için bu anlayışlarla mücadele etmenin bir insanlık borcu olduğunu söylüyoruz.

 

                                                           MARDİN BAROSU BAŞKANLIĞI