MARDİN BAROSU BAŞKANLIĞI

ANKARA’DA YAŞANAN MENFUR SALDIRIYA DAİR BASIN AÇIKLAMASI

10.10.2015 tarihinde Ankara’da sivil toplum kuruluşlarınca Ankara Tren Garı kavşağında düzenlenen ‘Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’nde meydana gelen patlamada yüzden fazla kişi katledilmiş ve yüzden fazla kişi yaralanmıştır. Öncelikli olarak yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı ve yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Mardin Barosu olarak yapılan saldırıyı en yüksek dereceden kınıyor ve lanetliyoruz.

Son dönemlerde ülkemizin her köşesinden maalesef acı haberler almaktayız. Yapılan saldırıların toplumumuzu etnik bir çatışmaya sürüklemeye çalıştığı aşikârdır. Suruç, Diyarbakır ve en son Ankara olayı ile bombalı saldırılarla toplu katliamlar emellerine ulaşamayacaklardır. Bu saldırıyı yapanlara ve yaptıranlara sesleniyoruz. Amacınıza ulaşamayacaksınız. Coğrafyamızda kan dökerek bizi birbirimizden ayıramayacaksınız. Biz 77 milyonu ile inadına barış diyoruz inadına kardeşlik diyoruz.

Mardin Barosu olarak buradan yetkililere sesleniyoruz; Ankara saldırısını yapan faillerin bir an önce tespit edilip toplumun bilgilendirilmesini istiyoruz. Bu olaydaki güvenlik ve istihbarat eksikliklerinin tüm ayrıntıları ile araştırılmasını ve aydınlatılmasını, her kimin ihmali ve kusuru varsa bunların çağdaş ve demokratik hukuk devletlerinde olduğu gibi haklarında derhal hukuki işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Mardin Barosu olarak bu olayın takipçisi olacağız.

Mardin Barosu olarak buradan tekrardan Ankara’da bombalı katliam sonucu yaşamını yitirenlere ve özelikle Ankara Barosu üyesi meslektaşımız Av. Uygar COŞGUN’A Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yapılan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

MARDİN BAROSU BAŞKANLIĞI