BAROMUZ VI. GENÇ AVUKATLAR KURULTAYINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

VI. Genç Avukatlar Kurultayı, 18-19 Kasım 2017 tarihlerinde 65 ilden 550 avukatın katılımıyla Baromuzun ev sahipliğinde Mardin'de gerçekleştirildi.

Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde, Mardin Barosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen kurultaya, Mardin Valisi Mustafa YAMAN , Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Filiz SARAÇ, Av. Ahmet Şakir UZUN, Av. Gültekin UZUNALİOĞLU , Baro Başkanları ve Baro Temsilcileri ve avukatlar katıldı.

Kurultayın açış konuşmasını yapan Mardin Barosu Başkanı Av. Çelebi ARAZ, katılımcıları kentte yaşayan 4 dilde selamladı. Birlikte yaşamanın en güzel örneğinin Mardin olduğuna dikkat çeken ARAZ, "Karşımızdakini ne kadar kendimize benzetmeye ve farklılıkları ortadan kaldırmaya çalışırsak aramızda o kadar derin uçurumlar açarız. Ancak birbirimizin kültürel zenginliğini koruyup, olabildiğince beslenebilirsek, siyahın bütün renkleri içinde barındırdığı gibi, bütün farklılıkları içimizde barındırır, bir oluruz ve hiç kimsenin bozamayacağı güçlü bir birlik kurarız. Bu birliği kurmanın yegâne yolu sayısız kültürel farklılığı, inanılmaz bir zenginlik ve güzelliğe dönüştürmüş olan Mardin gibi olabilmekten geçmektedir" diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Filiz SARAÇ ise bugün burada yapılacak çalışmanın ülkeye, barolara, mesleğin geleceğini ve hukukun üstünlüğüne katkı sunacağını belirtti. Sorunların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi için mücadele eden bir mesleğin mensupları olduklarını vurgulayan SARAÇ, şöyle konuştu:

"Böylesine mücadeleyi gerektiren bir mesleğin mensubu olarak da bağımsız ve güçlü olmaya, görevimizi yaparken karşımıza çıkan engelleri aşmaya, çözümler üretmeye ihtiyacımız var. Bugün 73 tane hukuk fakültesi var ve sürekli mezun veriyor. Bugün itibari ile 107 bin 759 avukatımız var. Bu büyük enerjiyi doğru organize edebilirsek topluma ve mesleğe büyük bir güç getirebiliriz. Meslek alanının daraltılmasını değil genişletilmesini başarırsak bu enerjiyi toplumsal güce çevirmek ve ülke menfaatine kullanmak mümkündür."

"Mezopotamya'nın masal şehri olan Mardin'e hoş geldiğiniz" diyerek konuşmasına başlayan Mardin Valisi Mustafa YAMAN ise kendisinin de hukuk mezunu olduğunu anımsattı. Mardin'in bir şehirden fazlası olduğunu kaydeden Yaman, bu kurultayın Mardin'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Plaket takdimi ve divanın oluşturulması ile devam eden kurultayda Divan Başkanlığını Baromuz üyesi Av. Nurettin KILIÇ yaparken , bir önceki kurultayın ev sahibi Çanakkale Barosu adına geçen kurultayın faaliyet raporu okunduktan sonra , baromuz üyesi Av. Selma KARABOĞA GÖKÇEN baromuzun genç avukatları adına selamlama konuşması yaptı.

Kurultay , çalışma masalarının oluşturulması ve bu masalardan çıkan sonuç bildirgelerinin okunması ile son buldu.

Kurultayın kapanışında konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU ise sonuç bildirgelerinde dile getirilen sorunların çözüm yollarına ilişkin bilgi verdi.

Kurultayın kapanışının ardından yapılan oylama sonucunda gelecek yıl yapılacak Kurultayın ev sahipliğini ise Trabzon Barosu kazandı.