BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 4.03.2020| Okunma Sayısı: 1286

BASINA VE KAMUOYUNA

Mardin Barosu üyesi meslektaşımız Av. Ali KAHRAMAN 29.02.2020 tarihinde sabaha karşı evine baskın yapılmak suretiyle gözaltına alınmış, gözaltı işlemleri tamamlandıktan sonra 02.03.2020 tarihinde Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilmiştir. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aynı tarihte ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle Mardin Sulh Ceza Hekimliği'ne sevk edilmiş Mardin Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılan sorgunun ardından da tutuklanmıştır.

Meslektaşımız CMK 100. Madde kapsamı dışına çıkarılarak gizli tanık beyanları ile mesleki faaliyetler gerekçe gösterilerek, meslek ve müvekkil gizliliği ihlal edilerek hukuki dayanaktan yoksun ve usule aykırı delillere dayandırılmak suretiyle matbu ve haksız bir gerekçe ile tutuklanmış ve Mardin E Tipi Kapalı Ceza evine sevk edilmiştir.

Neredeyse her gün adliye ve kollukta mesleğini icra eden meslektaşımızın davet üzerine ifadeye çağrılma imkanı varken bu yapılmayıp henüz gün ağarmadan evine baskın yapılmak suretiyle gözaltına alınıp tutuklanmasının en hafif tabirle keyfiyet olarak değerlendirmekteyiz. Mardin Barosu olarak meslektaşımıza ve savunma makamına yapılan bu haksız uygulamayı kabul etmediğimizi beyanla meslektaşımız Av. Ali KAHRAMAN ’ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyor ve hukuki sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.

                                                        MARDİN BAROSU BAŞKANLIĞI

26.04.2024
AV. İSMAİL ELİK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.