Tarih: 27.10.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1849

BASINA VE KAMU OYUNA

  

      Güvenlik Paketi adı altında İktidar Partisince Adalet Komisyonuna Sevk Edilen yasa tasarısında yer alan ve 5271 sayılı kanunun 153. maddesinin geri getirilmesine ilişkin düzenlemeye savunma hakkını ortadan kaldırma geri bir düzenlemedir. Biz savunma tarafı olarak bu yasal düzenlemenin başta savunma hakkı, masumiyet karinesi ve isnat edilen suçu öğrenme hakkını ortadan kaldıracağını görüyoruz bu nedenle bu yasal düzenlemeye kesinlikle karşıyız.

      Ayrıca bu yasal düzenleme sadece iktidarın ihtiyacı doğrultusunda 21.02.2014 tarihinde 6526 sayılı kanunla kaldırılıp KOBANİ 'ye destek gösterileri bahane edilerek ihtiyacı için kaldırdığı yasal düzenlemeyi geri getirmiştir. Bu yönüyle bu tavır Totaliter Rejimleri aratan uygulamaların demokrasi kültürüyle bağdaşmamaktadır.

      İletişimin tespiti ve makul şüphe ile ilgili ve bütün bu yasal düzenlemeler kolluğa keyfiyete varan yetkiler tanımıştır. Bu husus başta özgürlüklere ve müzakere sürecine ruhuna aykırı, sürecin akıbetini tehlikeye düşürmektedir.

      Bütün bu yasal düzenlemelerin Anayasaya, Anayasa Mahkemesi ve AİHS aykırı olması nedeni ile Anayasa Mahkemesine bütün bu düzenlemelerin iptal edileceği umudunu taşıyor mecliste grubu bulunan bütün siyasi partilere buradan çağrıda bulunuyoruz.

      Başta İstanbul ve İzmir Baroları Genel Kurulunda KOBANİ 'ye yönelik söylemleri gündem dışı ve kışkırtıcı bulduğumuzu buradaki söylemlerin siyasi rant 'a yönelik şoven söylemler olduğundan bu söylemlerin kabul etmediğimizi basına ve kamu oyuna saygı ile duyuruyoruz.

 

                                                                                    MARDİN BAROSU BAŞKANLIĞI

26.04.2024
AV. İSMAİL ELİK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.