Tarih: 8.03.2018| Okunma Sayısı: 957

Değerli Meslektaşlarım,
Huzurlu ve refah içinde bir yaşam, ancak kadınların hayatın her alanında eşit olarak var olabilmeleri ile mümkündür. Bugün kadınların yaşadığı bütün sıkıntılar, sadece kadınların sorunu olmaktan öte huzurlu ve refah içindeki bir yaşamın önündeki en büyük toplumsal sorundur.
Kadın anne olarak yaşamın kaynağı ve aynı zamanda bir kuşun kanatları misali insanlığın iki kanadından birisidir. İnsanoğlu, tek kanatla uçamayacağını artık anlamalıdır. 
Toplumların ahlaki ve vicdani açıdan hangi seviyede bulundukları; kadına bakışları, yaklaşımları ve “kadın” kelimesine yüklediği anlam ile ölçülür. Bu manada kadını ve erkeği ile bütün insanlık, ilk önce “kadın” kelimesine kendi zihninde haksız, hadsiz ve yanlış olarak yüklediği “güçsüz”, “ikincil”, “yardıma muhtaç” v.b çağrışım ve anlamlardan kurtulmalı ayrıca kadının önce “insan” olduğunu hatırlamalı ve kavramalıdır. 
Bu inanç ve temennilerle başta kadın meslektaşlarımız olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.
Av. Çelebi ARAZ
Mardin Baro Başkanı

26.04.2024
AV. İSMAİL ELİK
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.